Direct naar de inhoud.

Stadskanaal en Pekela gemeenten met de laagste inkomens van Nederland

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Wat hebben de gemeenten Pekela, Oldambt, Stadskanaal, Westerwolde en (voormalig gemeente) Appingedam met elkaar gemeen? Ze staan allemaal in de landelijke top tien van gemeenten met de laagste inkomens. Dat blijkt uit cijfers van beursgids.com. Het meest opmerkelijke: Pekela en Stadskanaal voeren die ranglijst aan.

De beurssite deed onderzoek naar de gemiddelde jaarinkomens vanNederlandse gemeenten over het jaar 2019. Die cijfers die gebruikt zijn voor het onderzoek komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Stijging van 1000 euro

Pekela is met een gemiddeld inkomen van 25.800 euro per jaar de ‘armste’ gemeente van Nederland. Wel steeg het Pekelder gemiddelde inkomen met bijna duizend euro.

Stadskanaal staat op plek 2 met een gemiddeld jaarinkomen van 26.500 euro. In de top tien staan verder Oldambt (5) Westerwolde (8) en voormalig gemeente Appingedam, die opging in Eemsdelta op plek tien.

Wassenaar de rijkste

In de top 10 van ‘rijkste’ gemeenten staat geen enkele Groningse gemeente. De lijst van Nederlandse gemeenten met de hoogste inkomens wordt aangevoerd door Wassenaar. De inwoners van Wassenaar verdienen jaarlijks gemiddeld ruim 61.000 euro.

 

 

Bron: RTV Noord

Eén reactie op “Stadskanaal en Pekela gemeenten met de laagste inkomens van Nederland”

  1. wel te begrijpen die hollanders hebben altijd geleeft van hun wingewesteneerst de turf en zout toen het gas en nu is het op,maar ze proberen steeds weer om dit gebied verder leeg te zuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-