Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eerste windturbine officieel in bedrijf

De eerste windmolen staat nabij het monument Gebroken Lijn (F: Drentsemonden en Oostermoer)

EXLOËRMOND – De eerste windturbine van windpark De Drentse Monden en Oostermoer wordt woensdag 8 januari officieel in bedrijf gesteld. Dat gebeurt, nu de Lofar metingen aan de testturbine DEE2.1 succesvol zijn afgerond.

De vorig jaar gebouwde windmolen draaide al enige tijd testrondes vanwege de metingen voor de radiotelescoop van Astron/LOFAR. Na afronding van die metingen stonden de wieken geruime tijd stil. Enerzijds vanwege regulier onderhoud en anderzijds in afwachting van de testresultaten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.