Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Randgesprek: Sporten voor KWF

RTV1 – Deze week is Andries Schoo in het Randgesprek in gesprek met Gertjan. Andries zet zich in voor het KWF kankerfonds om geld in te zamelen.

Persoonlijk
Andries vertelt in het gesprek wat hem heeft bewogen geld in te gaan zamelen voor het KWF. ‘’In de familie heb ik het van dichtbij meegemaakt dat mensen hieraan kwamen te overlijden en het gebeurt steeds vaker om mij heen’’ vertelt een zichtbaar geëmotioneerde Andries. ‘’Zelfs in mijn vriendenkring word ik er nu mee geconfronteerd’’.

Gemotiveerd
Andries kent zelf een verleden met ziek zijn wat hem in 2004 afhankelijk maakte van de rolstoel. ‘’Ik kom van ver’’ legt Andries uit. ‘’Maar met de juiste mindset en de motivatie, ondersteund door de juiste mensen, ben ik gekomen tot waar ik nu ben’’.

Elkde dag sporten
Andries traint elke dag. Hij doet aan hardlopen waarbij vrienden hem regelmatig vergezellen. Of hij is te vinden in de sportschool die hem tevens sponsort voor zijn actie ‘elkedagsporten2020’. ‘’Als mensen mij willen ondersteunen kunnen ze mij vinden op Facebook: Andries Schoo’’ vult Andries aan.

Het hele gesprek is te zien tijdens de uitzending van ‘1 op Vrijdag’ op vrijdag 7 februari 2020 vanaf 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.