Direct naar de inhoud.

De tekeningen van Beesje Bodde

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – In het Rangesprek van deze week ontmoet Gertjan Beesje Bodde ook wel Betty uit Veendam. ‘’Beesje Bodde is de naam die ik gebruik als cartoonist’’ legt de vrolijke Betty uit. 

De uit Veendam afkomstige tandartsassistente had, voor haar late dienst aan, tijd om naar de bibliotheek in Stadskanaal te komen. ‘’Ik was wel benieuwd naar het gesprek, bovendien heb ik ook veel te vertellen over mijn tekeningen‘’ zijn de woorden van Betty die direct daad bij woord voegt.

Voor Gertjan komen diverse tekeningen uitgestald te liggen. Sommige ingekleurd, andere tekeningen weer zwart-wit. ‘’Ik weet ook niet altijd waarom’’ lacht Betty. Op de vraag hoe het allemaal begon lacht ze nog harder. ‘’Enkele jaren geleden was ik met een collega tandartsassistente op een cursus en verveelde me waarop ik ben gaan tekenen. Mijn collega die naast me zat zag het resultaat na enige tijd en was erg verbaasd dat ik dit zo snel getekend had ‘’ legt Betty uit. ‘’Wat bleek? Ze was bezig met het schrijven van een kinderboek en zocht iemand die hier tekeningen bij kon maken. Een samenwerking was geboren’’. Betty voegt hilarisch nog een opmerking toe: ‘’Acht jaar collega’s en niet wetende dat we elkaar nodig konden zijn op een ander vlak’’.

Betty legt vervolgens uit hoe ze te werk gaat wanneer ze tekeningen maakt, hoe de stappen zijn tot het eindresultaat. Vol trots laat ze het kinderboek zien die met haar tekeningen toch een bijzonder gezicht krijgen. ‘’Maak kennis met meneer Sjef, een harig verhaal‘’ zegt Betty wanneer ze vol trots het kinderboek laat zien.

Het hele gesprek is te zien in ‘1 op Vrijdag’ op vrijdag 6 maart vanaf 19 uur op RTV 1.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal