Direct naar de inhoud.

Jaron Spiegelaar naar Lycurgus

  • door:
  • op:
F: Bert Kleiker

GRONINGEN/NIEUW-BUINEN – De 19-jarige Jaron Spiegelaar uit Nieuw-Buinen staat vanaf aankomend seizoen onder contract bij volleybalclub Lycurgus in Groningen. Spiegelaar is de negende speler voor het nieuwe seizoen die de club bekend maakt.

Spiegelaar is begonnen als jeugdspeler bij V.C. Action in Nieuw-Buinen waar zijn vader voorzitter is en de club heeft opgericht in 1979. Na een paar jaar in het jeugdteam en het eerste herenteam gespeeld te hebben heeft hij mee gedaan aan talententrainingen in Groningen en kwam al bij Lycurgus in beeld.  Spiegelaar mocht met het tweede team van Lycurgus meespelen en zijn ‘vlieguren’ maken als ”passer-loper”. De laatste wedstrijd van seizoen 2017-2018 heeft hij in het topteam van Lycurgus mogen spelen. Deze wedstrijd werd helaas verloren met 3-2.

De afgelopen drie jaar deed Spiegelaar mee aan het talententraject van de Groningse club en speelde hij bij Sudosa-Desto in Assen waar hij in de Topdivisie meespeelde.

Jaron zal aankomend seizoen spelen als libero. Dat is een nieuwe positie voor hem, maar zelf geeft hij op de website van Lycurgus aan dat het een nieuwe kans voor hem is en dat hij deze niet voorbij wil laten gaan. Hij droomt van een volleybalcarrière in het buitenland ‘al wordt dat wel moeilijk.’

Coach Arjen Taaij geeft op de website aan dat hij enorm veel zin heeft om met talent Jaron Spiegelaar te werken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal