Direct naar de inhoud.

Stemlokalen in regio open: ‘Dit zijn de belangrijkste verkiezingen’

  • door:
  • op:
De eerste stem die wordt uitgebracht in Nieuw-Buinen. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

NIEUW-BUINEN – Sinds vanochtend half 8 zijn de eerste stemlokalen open in de gemeentes Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn om te stemmen voor de gemeenteraad. Storm loopt het tot op heden niet, maar ook dinsdag en woensdag kan er nog gestemd worden. 

‘We denken ook dat de meeste mensen wachten tot woensdag,’ zo zegt voorzitter van het stembureau in Nieuw-Buinen, Jurgen Geuzinge. Hij zit al heel wat jaren op het stembureau en vindt dat dit de belangrijkste verkiezingen zijn. ‘Bij de verkiezingen voor de gemeente heb jij als inwoner toch de meeste invloed over wat er in jou omgeving gaat gebeuren.’ Hij roept dan ook op om te stemmen.

Snel voor het werk

Als Geuzinge om half 8 de deur opent van het stemlokaal zijn er al snel vier stemmen binnen. Alle vier van de stembureauleden die achter de burelen zitten, maar even voor acht uur komt dan de eerste ‘echte’ stemmer. ‘Nog snel even voor mijn werk,’ zo geeft hij aan waarna hij ook snel weer is gevlogen.

Geduld

Geuzinge heeft zijn kinderen meegenomen omdat hij het ook belangrijk vindt dat zij meekrijgen wat verkiezingen inhouden. ‘Ze weten dat als er verkiezingen zijn dat papa op het stembureau zit. Hoe verkiezingen werken krijgen ze daardoor goed mee. Ze groeien er mee op.’

Even na negen uur komt de tweede stemmer, maar het zal vandaag en morgen vooral een kwestie van geduld zijn waarna hopelijk woensdag de weg richting de stembus echt op gang gaat komen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal