Direct naar de inhoud.

Leefbaar Borger-Odoorn grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen, Gemeentebelangen blijft grootste

  • door:
  • op:
Foto: Hielke Bosch/RTV1

EXLOO – Leefbaar Borger-Odoorn is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezing in Borger-Odoorn. De partij van lijsttrekker Annemiek de Groot is de enige de een zetel wint. Gemeentebelangen verliest een zetel, maar blijft wel de grootste. 

Vooraf waren de verwachtingen er al dat Leefbaar zou gaan winnen, maar de partij maakte het maandag, dinsdag en woensdag ook waar. Het was voor de partij pas de tweede keer dat ze meedoen aan de verkiezingen. Vier jaar geleden kwamen ze met twee zetels in de raad. Daar komt nu een zetel bij. Net als Leefbaar had de PvdA drie procent meer stemmen dan in 2018. Voor Peter Zwiers en zijn partij leverde dat echter geen extra zetel op.

Leefbaar snoept een zetel af van Gemeentebelangen. De partij levert een zetel in en komt op 7. Toch blijft de partij van lijsttrekker Daan Hooiveld de grootste. De VVD levert overal wat in, maar blijft desondanks wel op drie zetels. Het CDA blijft op twee zetels en GroenLinks, ChristenUnie en D66 hebben 1 zetel en blijven ook op die ene zetel.

De coalitie van Gemeentebelangen, VVD en D66 lijkt een doorstart te kunnen gaan maken, maar ook Leefbaar zal als winnaar van de verkiezingen graag aan tafel willen in de coalitiegesprekken en datzelfde zal gelden voor de PvdA.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal