Direct naar de inhoud.

Qbuzz in zwaar weer en klopt aan bij overheid

  • door:
  • op:

REGIO – Vervoersmaatschappij Qbuzz zit in zwaar weer door de coronacrisis en is genoodzaakt bij de overheid aan te kloppen voor financiële steun. Qbuzz heeft sinds het begin van de coronacrisis 85 procent minder reizigers vervoerd en dat heeft financiële gevolgen. Overleg met het OV-bureau Groningen-Drenthe, de provincies en het Rijk moet uitkomst bieden.

60 procent

Qbuzz in voor 60 procent afhankelijk van overheidssubsidies om de exploitatie rond te krijgen, zo meldt RTV Noord. De rest wordt gedekt uit reizigersinkomsten. Maar deze zijn bijna weggevallen. Het bedrijf heeft nog maar één van de zeven passagiers overgehouden van voor de coronacrisis. Ook als de normale dienstregeling na 1 juni weer op gang komt, zijn er door de coronamaatregelen veel minder passagiers.

1 juni

Vanaf 1 juni zal Qbuzz net als alle andere OV maatschappijen weer volgens de normale dienstregeling gaan rijden. Wel zal het vanaf die datum verplicht zijn om mondkapjes te dragen in de bus.

Tweede Kamer

Veel partijen in de Tweede Kamer maken zich zorgen over de financiële situatie van de stads-en streekvervoerders. De openbaar vervoersbranche overlegt wel op landelijk niveau met staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en met het ministerie van Financiën, maar er is nog geen groen licht voor een compensatieregeling. Wel verwacht de staatssecretaris begin komende week of kort daarna tot een akkoord t te kunnen komen.

 

Bron: RTV Noord-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal