Direct naar de inhoud.

Nieuw portaal voor financiële verantwoording

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Borger-Odoorn – (F: RTV1)

EXLOO – Borger-Odoorn heeft gedurende de afgelopen paar jaar de begrotingscyclus in een nieuw jasje gegoten. De ambities en plannen staan hierin centraal, de cijfers over inkomsten en uitgaven zijn meer ondersteunend.

De volgende stap in dit vernieuwingsproces is de digitale presentatie van de financiële stukken. Wethouder financiën, Niek Wind, presenteerde  op 2 juni (vandaag) het nieuwe portaal borgerodoorn.pcportal.nl waar alle documenten in de cyclus van Planning & Control overzichtelijk bij elkaar staan: “Onze wens is om de begroting voor alle gebruikers begrijpelijk en overzichtelijk aan te kunnen bieden. Dat vraagt van ons een andere benadering, dan een ingewikkeld overzicht van cijfers in een lijvig boekwerk, zoals we dat tot voor kort deden. Nu kunnen we het financiële plaatje van de gemeente zelfs online laten zien in het nieuwe planning & control portaal. Een mijlpaal waar we als gemeente trots op zijn. Ik hoop dat deze nieuwe manier van presenteren zowel voor de gemeenteraad als voor alle andere geïnteresseerden helderder licht werpt op ons huishoudboekje.”

Het proces om te komen tot een nieuwe stijl van begroten startte in 2018 met de eerste begroting in één oogopslag. Dit was de overzichtelijke weergave van de ambities van Borger-Odoorn, volgens de thema’s Onze inwoners, Onze economie, Onze toekomst, Onze leefomgeving en Onze portemonnee. In het nieuwe portaal zijn ook alle andere stukken in de jaarcyclus van de begroting te vinden, te beginnen met de jaarrekening over 2019.

De gemeenteraad zal de jaarstukken 2019 in de vergadering van 25 juni 2020 behandelen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal