Direct naar de inhoud.

Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers

  • door:
  • op:

EMMEN – Staatsbosbeheer werkt met vele enthousiaste vrijwilligers in beheerseenheid Emmen-Sleen. Voor dit gebied is de organisatie  op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Staatsbosbeheer zoekt mensen die de boswachters willen ondersteunen bij het verzorgen van rondleidingen en het inventariseren en monitoren van flora & fauna.

Vrijwilligers rondleidingen

Boswachterij Emmen-Sleen ligt voor het grootste gedeelte op de Drentse Hondsrug. Het landschap van de Hondsrug UNESCO Global Geopark is niet alleen enorm gevarieerd, maar ligt ook vol met sporen uit het verleden. Voor het begeleiden van wandelexcursies, met de nadruk op beleving voor het hele gezin, zoeken wij gidsen die het leuk vinden om op deze excursies te begeleiden.

Vrijwilligers monitoring

Ben jij iemand met veel kennis van de natuur en vind je het leuk om de flora en fauna in onze gebieden in kaart te brengen? Dan zoeken we jou! Hiermee lever je samen met de boswachter ecologie een belangrijke bijdrage aan de kennis over onze terreinen. Je hebt kennis van broedvogels, vlinders, libellen, planten, reptielen en/of amfibieën, je kunt secuur werken. En je bent bereid om regelmatig, zelfstandig een gebied te inventariseren

Emmen en Sleen

De boswachterij Emmen en Sleen vertegenwoordigt een gebied van ca. 5500 ha en is ingedeeld in 3 deelgebieden: Emmen, Sleen & Witteveen, Gees & Geeserstroom en De Witten. Het overgrote deel van het gebied is bos, maar er zijn ook mooie heideterreinen, hoogveenvennen een hoogveencomplex en langgerekte landschapselementen. Geeserstroom is een gebied met een status aparte in de beheereenheid: dit beekdal  is 10 jaar geleden omgevormd . Daarnaast zijn er vele cultuurhistorische monumenten in het gebied, die zorgvuldig beheerd worden.

Geïnteresseerd?

Stuur dan vrijblijvend een mail naar boswachter Wenda Kloen of bel met 06-21266674. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.staatsbosbeheer.nl/vrijwilligers-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal