Direct naar de inhoud.

Zaterdagmiddag code geel vanwege onweer en veel regen

  • door:
  • op:
Onweer (archief)

REGIO – Het KNMI heeft voor de provincies Groningen, Drenthe en Friesland code geel afgekondigd vanwege stevige onweersbuien. De waarschuwing geldt vanaf zaterdagmiddag 13.00 uur. Inwoners en bezoekers van deze provincies moeten alert zijn op het onweer, zegt het KNMI. “Mijd open water en open gebieden, schuil niet onder bomen.”

Hagel

Het onweer kan gepaard gaan met hagel en windstoten tot circa 60 km/u. Ook kan er in korte tijd veel regen vallen, lokaal is 40 of zelfs 50 millimeter mogelijk.

Code geel geldt tot 22.00 zaterdagavond. Tegen die tijd is de kans op onweer naar verwachting flink afgenomen. Zondag kunnen er in de loop van de dag opnieuw onweersbuien ontstaan boven noord-oost Nederland.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal