Direct naar de inhoud.

Veendammer aangehouden in zaak woningoverval Scheemda

  • door:
  • op:
Bron: Opsporing Verzocht

VEENDAM/SCHEEMDA – Een 40-jarige Veendammer is woensdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan een woningoverval in Scheemda uit 2018. De man werd aangehouden in Bad Nieuweschans.

Sporenonderzoek

Dinsdag arresteerde de politie de eerste verdachte, een 41-jarige vrouw uit Winschoten. De politie liet toen al weten dicht bij een tweede arrestatie te zijn. Dat bleek de Veendammer te zijn.

‘Beide verdachten zijn aangehouden dankzij sporenonderzoek en tips die we binnenkregen naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht’, laat woordvoerder Bert Sietzema van de politie weten aan RTV Noord. ‘Het is natuurlijk prachtig dat mensen met ons meedenken en ook durven te bellen.’

Kaaswinkel

Op 9 november 2018 werd een 62-jarige man overvallen in zijn boerderij aan de Zwaagsterweg in Scheemda waar hij ook zijn kaaswinkel runt. Tijdens de overval werd het slachtoffer door drie verdachten hard aangepakt. De overvallers namen onder meer geld uit de kassa van de kaaswinkel mee. Later verklaarde het slachtoffer zich sinds de overval niet meer veilig te voelen in zijn eigen huis.

Getuigen

De politie is nog op zoek naar getuigen in de zaak en dan met name naar bezoekers van de kaaswinkel. Het slachtoffer geeft aan dat er eind oktober 2018 een stel met kind in zijn winkel is geweest. Het gaat om een man en vrouw met een kind, met een lichtgetinte huidskleur. De man had eind oktober 2018 een grote bos kroeshaar. De vrouw had een stevig postuur en zwart gekruld haar.

Heeft u iets gezien of weet u meer wat de politie kan helpen in deze zaak? Dan kunt u zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal