Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw Hoofdstuk in voetbalsoap 2e mond

F: Marktplaats De Treffer’16

TWEEDE EXLOËRMOND – Voetbalclub De Treffer’16 uit 2e Exloërmond stapt naar de rechter om weer te kunnen voetballen op de velden in het dorp. Op dit moment heeft club voor volgend seizoen geen velden, omdat ze van de gemeente Borger-Odoorn niet mag spelen op de velden van Sportpark De Treffer, die eigendom zijn van Borger-Odoorn. De 260 leden tellende club daagt de gemeente voor de rechter om weer toegang te krijgen tot de velden. Het kort geding dient dinsdagmiddag bij de rechtbank in Assen.

Voetbalsoap De Treffer ’16 en TEVV

Dat De Treffer ’16 de velden niet mag gebruiken is een gevolg van een voortslepend conflict met de andere voetbalclub in het dorp, TEVV. Een groot deel van de leden van die uit 1934 stammende club richtte na onvrede in 2016 een eigen club op: De Treffer’16, die al snel uitgroeide tot een bloeiende vereniging.

Tussen beide verenigingen is het sindsdien niet meer goedgekomen. In een poging de neuzen dezelfde kant op te krijgen eiste de gemeente dat de clubs om tafel gingen en met een gezamenlijk plan kwamen om samen gebruik te kunnen maken van het sportpark.

Een van de opties was fuseren, maar de twee mochten van de gemeente ook naast elkaar gebruikmaken van de velden. Als de clubs er niet uit zouden komen, zou de gemeente beide clubs de toegang tot de velden ontzeggen. Dat legde de gemeenteraad in oktober vorig jaar vast in een motie.

Inzet rechtszaak

Nadat Borger-Odoorn de termijn om er onderling uit te komen een paar keer had verlengd en de clubs er alsnog niet uitkwamen, hakte de gemeente de knoop door: beide verenigingen mogen in het seizoen 2020/2021 geen gebruikmaken van de voetbalvelden. Protest bij de gemeente daarover door leden van De Treffer ’16 leverde niks op.

De vereniging vindt het onacceptabel. Ze stelt de enige in het dorp te zijn die momenteel een KNVB-licentie heeft en dus mag meedoen aan de competitie. De inzet van het kort geding is dat de club per 1 augustus weer toegang krijgt tot de velden en de kleedkamers in de Hunsowhal, waar de leden gebruik van maken. Daarbij eist De Treffer ’16 dat Borger-Odoorn een dwangsom van 10.000 euro per dag moet betalen als de gemeente niet meewerkt.

‘Slechte film’

Voorzitter Dennis Bergmann van De Treffer ’16 omschrijft de situatie van de laatste jaren als ‘een heel slechte film’. “We hebben meerdere oplossingen aangedragen bij de gemeente om eruit te komen, maar daar ging de gemeente niet mee akkoord. Wij kunnen nu niet voetballen, omdat TEVV niet akkoord ging met een fusie.”

Die optie hebben beide clubs bekeken om te kunnen voldoen aan de motie van de gemeente. Het liep onder meer stuk op de naam die de fusieclub moest krijgen. Bergmann: “Wij hebben als bestuur aangegeven dat we best de naam TEVV wilden overnemen, alleen dat die beslissing bij onze leden ligt. Zoiets moet in een ledenvergadering worden besloten, dat ligt vast in onze statuten. Daar ging TEVV niet mee akkoord.”

Samen spelen geen optie

Samen op de velden spelen was optie twee. Dat leek geen gemakkelijke optie, omdat er volgens Bergmann elke doordeweekse avond wel één of meerdere elftallen van De Treffer ’16 trainen. “Maar we hebben het er wel met TEVV over gehad. Toen puntje bij paaltje kwam, konden ze niet op tijd een elftal op de been brengen. Daarmee konden we dus ook niet aan die voorwaarde van de gemeente voldoen.” TEVV leidt volgens Bergmann sinds 2016 al een slapend bestaan.

“Het is bijzonder dat de gemeente ons weigert, terwijl wij als enige club in het dorp elftallen en een licentie om te spelen hebben. Doordat TEVV niet akkoord gegaan is, krijgen wij geen toegang tot de velden”, zegt Bergmann. “In de motie van de gemeente had ook de voorwaarde moeten staan dat, als één van de partijen niet wilde meewerken, zij geen gesprekspartner van de gemeente meer zou zijn. De voorwaarden klopten niet.”

De club ziet de gang naar de rechter als enige optie om komend seizoen weer in eigen dorp te kunnen voetballen.

 

 

Bron: RTV Drenthe

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.