Direct naar de inhoud.

Geen Frankrijk maar ’t Nije Hemelriek

  • door:
  • op:
Topdrukte bij ’t Nije Hemelriek – (F: B.J. Brinkman)

GASSELTE – ‘Geweldig, wat een prachtige omgeving, dit is het beste alternatief voor onze vakantie in Frankrijk’, aldus een enthousiaste mevrouw op het strand bij het ’t Nije Hemelriek. We zijn hier met ons hele gezin en staan verderop op de camping. ‘We wilden eigenlijk naar Frankrijk maar hebben vanwege het coronavirus besloten om naar Drenthe te gaan’.

Enthousiast

Mevrouw en haar gezin is niet alleen, duizenden hebben vandaag de weg gevonden naar het intens mooie water van de voormalige zandwinning midden in de bossen tussen Gasselte en Eext. Veel toeristen komen uit de Randstad en zijn laaiend enthousiast over de prachtige omgeving: de Hondsrug, maar ook het lager gelegen gebied de Veenkoloniƫn. De rust, natuur, bossen maar ook het waterrijke gebied rondom.

1.50 m afstand

Corona maatregels

Het Drentse en Groningse gebied lijkt dit jaar ontdekt door vele toeristen en natuurlijk helpt het prachtige weer in de vakantie ook een handje mee. Ook de lokale horeca is aangenaam verrast. Campings zijn volgeboekt en terrasjes puilen uit. In Borger is het topdrukte in het gezellige centrum. Drouwenerzand is stampvol en vele plezierbootjes varen door Het Stadskanaal, op de grens tussen Drenthe en Groningen, richting het Zuidlaardermeer. Ondanks de topdrukte en het warme weer worden langs de waterkant en op de terrassen coronaregels keurig nageleefd, want bij zoveel vakantieplezier zou je dat haast vergeten.

Keerzijde

De enorme drukte heeft ook een keerzijde zoals u elders al heeft kunnen lezen. Parkeerplaatsen zijn overvol. De aardige mensen van de boswachterij die automobilisten richting het juiste parkeervak sturen moesten donderdagmiddag (6 augustus) rond 14.00 uur de toegangswegen afsluiten. P1, P2, P3, het stond allemaal vol bij recreatieplas het Nije Hemelriek. De auto’s stonden zelfs op het weiland tussen Jonkersgat en de N34 in.

Foto’s: Het prachtige ‘ t Nije Hemelriek met zijn vele recreatiemogelijkheden. Avontuurlijk kano varen, de rust opzoeken of in het veilige (afgezet met boeien) gebied heerlijk zwemmen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal