Direct naar de inhoud.

Coronavirus vastgesteld in verzorgingshuis A.G. Wildervanck

  • door:
  • op:

VEENDAM – Een medewerker van het verzorgingshuis A.G. Wildervanck in Veendam testte vrijdag 7 augustus positief op het coronavirus. Alle bewoners en medewerkers, die met de besmette medewerker in contact zijn geweest, zijn vrijdag direct getest. Twee bewoners blijken ook besmet te zijn met het coronavirus. Dit heeft Zorggroep Groningen, waarvan A.G. Wildervanck onderdeel uitmaakt, bekend gemaakt.

Zorggroep Groningen doet er alles aan om verdere verspreiding van het virus in A.G. Wildervanck tegen te gaan. De zieke medewerker verblijft thuis in quarantaine. De positief geteste bewoners zijn ook in quarantaine geplaatst. Binnen het verzorgingshuis is een speciale verpleegruimte ingericht waar deze bewoners veilig verzorgd kunnen worden door een speciaal zorgteam. Deze ruimte is afgeschermd van de andere afdelingen. Zorggroep Groningen beschikt over voldoende beschermingsmiddelen. Ook zijn er mogelijkheden om uitgebreid te testen op het virus.

Tijdelijke maatregelen

Er gelden weer tijdelijke maatregelen voor de bewoners en bezoekers. Bezoek is alleen mogelijk op afspraak. Daarnaast mag slechts één vaste persoon op bezoek komen. Deze moet zich strikt aan de afstands- en hygiënemaatregelen houden en een mondkapje is verplicht. Zodra het mogelijk is zullen de maatregelen weer versoepeld worden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal