Direct naar de inhoud.

Aangepaste busdienstregeling per 17 augustus

  • door:
  • op:
Foto: Qbuzz

REGIO – De scholen in Groningen en Drenthe starten weer op maandag 17 augustus. Tegelijkertijd start een aangepaste dienstregeling voor de bussen van Qbuzz. De nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar via www.qbuzz.nl/gd.

De dienstregeling is aangepast aan de nieuwe situatie

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het gebruik van het openbaar vervoer. Door het landelijk verzoek om zoveel mogelijk thuis te werken en drukte te mijden, hebben onderwijsinstellingen in overleg met de OV-partijen hun lestijden waar mogelijk aangepast. Een gevolg hiervan is dat er andere en minder drukke spitstijden zijn. Het OV-bureau en Qbuzz hebben de dienstregeling voor Groningen en Drenthe aangepast aan deze nieuwe situatie. De nieuwe busdienstregeling start op maandag 17 augustus. De wijzigingen gelden voor alle werkdagen. In het weekend blijft de dienstregeling zoals hij was. Qbuzz raadt reizigers aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen op de website van Qbuzz, www.qbuzz.nl/gd.

Op veel lijnen de hele dag een vaste frequentie

Veel buslijnen in Groningen en Drenthe rijden vanaf 17 augustus overdag de hele dag dezelfde frequentie. Enkele lijnen rijden vaker dan voorheen, zoals Q-link lijn 3 Leek – Lewenborg en Roden – Beijum die zes keer per uur gaan rijden. Voorheen reden deze lijnen tussen 10 en 13 uur vier keer per uur. Ook zijn er lijnen die in de spits iets minder vaak rijden, maar in de daluren juist vaker. Voorbeeld is Q-link lijn 5 van Groningen via Haren naar Annen die de hele dag vier keer per uur zal rijden. Voorheen was dat zes keer per uur in de spits en twee keer per uur in de daluren. Andere lijnen rijden minder vaak, zoals lijn 22 Assen – Beilen – Zweeloo, die eens per uur zal rijden.

Minder bussen en buslijnen van/naar Zernike

Omdat het aantal reizigers van/naar Groningen Zernike veel minder is dan normaal, rijden er minder bussen en buslijnen van/naar Zernike. De lijnen vanuit Assen (109), Drachten (182), Leek (183) en Roden (184) rijden voorlopig nog niet. Q-link lijn 15 vanaf het Hoofdstation rijdt voorlopig om de 10 minuten.

Uiteraard houdt het OV-bureau de ontwikkelingen in reizigersaantallen goed in de gaten en zal de dienstregeling hierop zoveel als mogelijk worden aangepast.

Een overzicht met alle wijzigingen per lijn en de nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar via www.qbuzz.nl/gd.

Update:

Lijn 107 (Stadskanaal – Groningen Zernike) rijdt via een nieuwe route over de Kielsterachterweg, Hoogezand naar P+R Kardinge en Zernike. De vertrektijden zijn afgestemd op school- en collegetijden op Zernike, bij Kardinge en de Kluiverboom.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal