Direct naar de inhoud.

Zomeractiviteiten in volle gang

  • door:
  • op:
Foto door: Mariska de Groot

GRONINGEN – De zomervakantie is al een poosje aan de gang in het Noorden en veel gezinnen zijn (nog) aan het genieten. Vanwege het coronavirus gaat dat nu wel een beetje anders en vieren veel gezinnen – mede door financiële redenen – vakantie in eigen land. En waar kan dat nu beter dan bij het vakantieparadijsje in eigen stad.

De hele bouwvak lang waren zeven speeltuinen van Speeltuincentrale Groningen namelijk omgetoverd tot een echt vakantieparadijs met zand, water en veel gratis zomerse activiteiten.

 

Foto door: Mariska de Groot

Zomerse activiteiten

In totaal acht wijken liggen de speeltuinen deze zomer tijdelijk ‘aan Zee’. Met veel zand, water, workshops en een hoop andere activiteiten is dit voor vele kinderen hét ultieme vakantieparadijs. Elke dag kunnen de kinderen bij de speeltuin terecht voor bijvoorbeeld een workshop kickboksen, djembé, zandkastelen bouwen of een theater workshop. De belangstelling is groot en de speeltuinen worden dus ook elke dag druk bezocht. De eerste weken waren heel succesvol en wij hopen op nog heel veel speelplezier. Daarom blijven we tot aan de laatste vakantieweek activiteiten organiseren want de kinderen zijn nog lang niet uitgespeeld en wij vinden dat kinderen nooit moeten stoppen met spelen!

Speelambassadeurs

Deze speelse zomeractiviteiten hebben we grotendeels te danken aan de grote groep Speelambassadeurs. Dit zijn jongeren tussen de 14 en 24 jaar die zich hebben opgegeven om de kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen. Ze begeleiden en bedenken de activiteiten en zorgen ervoor dat de kinderen zich goed vermaken.

Wij zijn erg blij dat de jongeren hun zomervakantie op deze manier willen invullen, allemaal om ervoor te zorgen dat de kinderen in de stad een onvergetelijke zomer krijgen. Dit fantastische programma werd mede mogelijk gemaakt door Jantje Beton (ZonMw), Gemeente Groningen, Rabobank, Fonds Goed Idee en Ter Schouw-van Sanen.

(Bron: Jantje Beton)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal