Direct naar de inhoud.

GGD Groningen opent corona-testlocatie in Veendam

  • door:
  • op:

VEENDAM – GGD Groningen opent vanaf dinsdag 25 augustus 2020 een corona-testlocatie in de gemeente Veendam. Deze testlocatie komt aan de Schippersstraat 33 in Veendam en is de tweede in de provincie Groningen. Hiermee biedt de GGD inwoners in deze regio een lokale testmogelijkheid.

Testlocatie

De testlocatie aan de Schippersstraat wordt een “drive through”-testlocatie. Na het maken van een afspraak rijdt degene die zich laat testen op de afgesproken tijd met de auto door de teststraat. Bij het afnemen van de test blijft men in de auto. Het is ook mogelijk om op de fiets of te voet deze testlocatie te bezoeken.

Locatie Veendam

De corona-testlocatie aan de Schippersstraat 33 wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdruk tot een minimum beperkt.

Afspraken over de route

  • Voor de testlocatie geldt een vaste rijroute.
  • Deze week worden borden geplaatst om de rijrichting aan te geven.
  • De ingang van de corona-testlocatie is aan de achterzijde van de loods.
  • De uitgang van de testlocatie is aan de zijkant.
  • De rijrichting voor de auto’s wordt met gele borden aangegeven.
  • De rijrichting loopt via de Schippersstraat (ingang bij Meijer Fietsen).

Laat je testen bij klachten

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. Door veel mensen te testen, kan de GGD zien of het coronavirus zich verspreidt en kan direct bron- en contactonderzoek worden gedaan. Zonder klachten heeft het afnemen van een coronatest geen zin.

Een afspraak maken kan online via rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 -1202.

Kijk voor meer informatie op: rijksoverheid.nl/coronavirus of ggd.groningen.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal