Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De Klister recyclet voor schoolreisje

F: Kindcentrum De Klister

NIEUW-BUINEN – Sinds kort staat er een grote blauwe container bij het plein van De Klister. Leerlingen van groep 8 doen dit jaar mee met de E-waste Race. Dat houdt in dat de kinderen elektronisch afval inzamelen. Het gaat om oude televisies, computers, keukenapparatuur en andere apparaten met een stekker. Op dit moment wordt in Nederland iets meer dan de helft van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled. Dat is enorm zonde, want het zit vol met waardevolle materialen, waaronder grondstoffen die we over een paar jaar niet meer uit de grond kunnen halen. Daarom doet De Klister enthousiast mee aan dit project. Er is nog een reden voor het enthousiasme van de kinderen: ze kunnen er een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam mee winnen.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.