Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buunermonder met hart voor muziek geridderd

NIEUW-BUINEN – Marinus Verkuil uit Nieuw-Buinen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde vanmiddag in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Verkuil was bij het conservatorium hoofd van de opleiding Docent Muziek. Hij volgde zelf de opleidingen Schoolmuziek en Orkestdirectie, waarna hij als muziekdocent in onderwijs ging werken. Via het Lauwers College in Buitenpost kwam hij in aanraking met het Prins Claus Conservatorium. In 2000 maakte hij de overstap, twee jaar later werd hij het hoofd van de opleiding.

Verkuil wordt geroemd vanwege zijn inzet om iedereen, ongeacht achtergrond, kennis te laten maken met muziek en ze te enthousiasmeren. “Vanuit de diepgewortelde overtuiging dat iedereen in aanraking moet kunnen komen met kwaliteitsmuziek zorgde hij er voor dat zijn studenten in vele projecten in de samenleving aan het werk waren”, klinken de lovende woorden.

Speciaal onderwijs

Gedurende zijn loopbaan raakte Verkuil steeds meer betrokken bij het speciaal onderwijs. “Dit heeft er onder meer in geresulteerd dat vanuit het conservatorium nu landelijk scholing wordt aangeboden aan docententeams van het speciaal onderwijs waarin zij geprofessionaliseerd worden in het bieden van kwalitatief goed muziekonderwijs.” Verder was Verkuil betrokken bij Stichting Music4All, waarin samenwerkingen tot stand komen tussen mensen met een beperking en onder andere studenten en docenten van het Conservatorium.

 

 

Bron: RTV Drenthe

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “Buunermonder met hart voor muziek geridderd

  1. Een vraagje is Marinus Verkuil in Groningen geboren en was zijn vader ook muziekleraar??Heeft hij gewoond in de Tweede Willemstraat?
    ALVAST BEDANKT VOOR U ANTWOORD.

    Vriendelijke groet M.A. Girbes Dagelet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.