Direct naar de inhoud.

Even geen treinen tussen Veendam en Groningen

  • door:
  • op:
Treinstation Veendam – F: B.J. Brinkman – RTV1

VEENDAM – Van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 18 oktober (herfstvakantie) rijden er vanwege werkzaamheden geen treinen tussen Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Arriva zet zowel stop- als snelbussen in.

Gevolgen voor de treinreis:
• Er rijden stopbussen tussen Groningen-Veendam en Groningen-Weener.
• Er rijden snelbussen tussen Groningen-Winschoten met een stop in Hoogezand-Sappemeer.
• Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd.
• Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden
In de herfstvakantie werkt ProRail vanuit project Sneltrein Groningen-Winschoten aan sporen en stations, zodat daar vanaf december 2020 extra (snel)treinen kunnen rijden in de spits. De stations Zuidbroek en

Monument bij treinstation Veendam – (F: B.J. Brinkman-RTV1)

Scheemda krijgen meer ruimte voor de extra treinen en reizigers. Door het verplaatsen van seinen op het traject kunnen treinen dichter op elkaar rijden en met nieuwe wissels en aanpassingen aan spoorbeveiliging op diverse plekken ook sneller. Daarnaast verbetert de veiligheid van diverse overwegen op het traject. Kijk voor meer informatie ook op https://www.prorail.nl/projecten/extra-sneltrein-groningen-winschoten/nieuws/dag-en-nacht-werkzaamheden-herfstvakantie

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van deze periode zonder treinen, combineert ProRail meerdere werkzaamheden op het traject Groningen-Veendam/Weener. Tussen Winschoten en Bad-Nieuweschans worden op diverse plaatsen spoor en overwegen vernieuwd. Ook vinden er op het gehele traject diverse (reguliere) onderhoudswerkzaamheden plaats.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. In- en uitchecken kan op het treinstation.

Reisplanner
Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op www.arriva.nl of via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.).



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal