Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal grootste coronahaard van provincie

(Bron: Freepik)

REGIO – De gemeente Stadskanaal is op dit moment de grootste corona-brandhaard van de provincie Groningen. Dat is bekend geworden naar aanleiding van de actuele besmettingen op het corona dashboard. Vandaag zijn er in de gemeente Stadskanaal 41 besmettingen per 100.000 inwoners gemeld door de GGD. Dat zijn 13 besmettingen in de afgelopen 24 uur. Ter vergelijking: In de gemeente Veendam zijn er 4 besmettingen bijgekomen en in de gemeente Borger-Odoorn zijn er 5 besmettingen gemeld. Kortom: een zorgelijke positie voor de gemeente Stadskanaal.

Gisteren

De besmettingen van de afgelopen 24 uur
F: RTV1

Gisteren zijn er 91 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners gemeld in Stadskanaal. Dat betekent dat er in 1 dag ongeveer 16 nieuwe besmettingen vanuit de gemeente bijgekomen zijn. Ter vergelijking: de gemeente Veendam heeft 32 op 100.000 besmettingen. Voor deze gemeente zijn dit ongeveer 9 nieuwe besmette personen. De gemeente Borger-Odoorn heeft 5 nieuwe besmettingen erbij gekregen in de afgelopen 24 uur. De cijfers per 100.000 inwoners staat hier op 19 besmettingen.

De afgelopen week zijn er 193 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD van Stadskanaal.

Storing GGD

Volgens de cijfers van het RIVM zouden er gisteren 29 nieuwe gevallen bij zijn gekomen. Door een storing bij de GGD afgelopen dagen zijn er een aantal besmettingen niet doorgegeven. Deze staan bij de cijfers van vandaag op. RTV1 heeft zelf de cijfers erbij gepakt en uitgerekend.

Burgemeester bij RTV1

Aankomende vrijdag zal burgemeester van de gemeente Stadskanaal, Yvonne van Mastrigt, aanschuiven in de tv talkshow ‘1 op Vrijdag’ dat elke vrijdagavond om 19:00 uur wordt uitgezonden op het televisiekanaal van RTV1. In het gesprek met de burgemeester zal het onder andere gaan over hoe er in de gemeente Stadskanaal een daling kan komen.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

13 Reacties op “Stadskanaal grootste coronahaard van provincie

 1. Mijn zoon werkt bij WEDEKA Stadskanaal Nu is daar bij 1 persoon corona geconstateerd.
  Aan pak deze werkplaats tot Dinsdag dicht .
  Zou het niet terecht zijn dat hun een test aangeboden krijgen ze hebben wel de hele corona crisis door gewerkt.
  En komen in contact met familie leden die ook in zorginstelling werkt.
  Kom op Stadskanaal ook hier moet aandacht aan worden geschonken het is al een laaiende vuur!!!!
  Groet bezorgde Moeder

  • Een coronatest hoeft niet aangeboden te worden in de vorm van een uitnodiging, indien uw zoon corona gerelateerde klachten heeft kan hij zelf een test aanvragen.
   Het onnodig testen van mensen zonder klachten is wat juist zorgt voor lange wachttijden bij testlocaties.

   Het is heel vervelend dat de wedeka ervoor kiest preventief de werkplaats te sluiten maar wanneer je niet ziek bent hoef je niet te testen en volstaat een paar dagen in thuis quarantaine blijven (als je contact hebt gehad met een besmet persoon) zodat je zeker weet dat je geen ziekteverschijnselen krijgt en andere mensen niet onbewust ziek maakt.

 2. Wie gelooft deze leugen

  • Hoe weet je dat het een leugen is? Heb je een betere testmethode?

  • Ik geloof dat jij degene bent die de leugen verkondigt. Wat je jezelf wijs maakt is aan jou maar het is wetenschappelijk bewezen dat er een virus heerst dat voor sommigen de dood tot gevolg kan hebben.

 3. Ik geloof het meneer Jan!!! Doe die oogkleppen eens een keer af en accepteer dat we met een afschuwelijk virus in de maag zitten. Wegkijken of ontkennen is een vorm van ANGST. Vergelijk het met kleuters…. als die iets engs zien dan doen ze de handjes voor hun ogen…. met het idee,,, “wat ik niet zie, dat is er niet”.

 4. Dat de werkplaats dicht gaat is geen optie, produktie moet ook doorgaan..je kan je laten testen toch als je klachten hebt..werk zelf in de zorg,daar gaat ook niet alles dicht..

 5. Gewoon de Wedeka vestigingen een paar weken dicht en coronatesten uitvoeren. Daarna een maand of wat 9 uur per dag werken en de productie is weer op peil. Moet niet zo moeilijk zijn. toch ?

 6. Het is op stadskanaal ieder voor zich en god voor ons allen.
  Als je bij een Gamma of Jumbo komt is het geen wonder dat Knaal op 1 staat.
  Bij De Shell of BP is het ook zon bende, bijna niemand die de shop betreed draagt een mondkapje !

 7. Het is niet alleen bij Wedeka. Twee bedrijven in Stadskanaal hadden beide al zieke medewerkers thuis zitten Beide bedrijven zijn bekende bedrijven en er komen dagelijks honderden mensen. Dit virus zit gewoon overal. Als ik door dat steegje loop van Autorama parkeerplaats/Hema loop ik door de uitgeademde lucht van andere. Je ruikt het soms gewoon. Dit virus is aardig besmettelijk dus dit zijn dan ook van die overspringen plekken. Echter neem de regels serieus en houdt je daar aan. Maar het is en blijft moeilijk want je vergeet het soms.

 8. 13 besmettingen en dan zo’n paniek. Iedereen doet net of je er altijd aan dood gaat of zwaar ziek wordt en opgenomen moet worden.
  Het zijn er 13 teveel natuurlijk maar om nu Stadskanaal te bombarderen tot brandhaard…

 9. Nou Jan als jij het zo goed weet, waarom zijn er zoveel besmettingen dan? Mijn oma heeft het, wonend in Maarsheerd… Dus pas even op je woorden, dankjewel. Kut corona!!! Zo leuk is het niet!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.