Direct naar de inhoud.

Stadskanaal grootste coronahaard van provincie

  • door:
  • op:
(Bron: Freepik)

REGIO – De gemeente Stadskanaal is op dit moment de grootste corona-brandhaard van de provincie Groningen. Dat is bekend geworden naar aanleiding van de actuele besmettingen op het corona dashboard. Vandaag zijn er in de gemeente Stadskanaal 41 besmettingen per 100.000 inwoners gemeld door de GGD. Dat zijn 13 besmettingen in de afgelopen 24 uur. Ter vergelijking: In de gemeente Veendam zijn er 4 besmettingen bijgekomen en in de gemeente Borger-Odoorn zijn er 5 besmettingen gemeld. Kortom: een zorgelijke positie voor de gemeente Stadskanaal.

Gisteren

De besmettingen van de afgelopen 24 uur
F: RTV1

Gisteren zijn er 91 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners gemeld in Stadskanaal. Dat betekent dat er in 1 dag ongeveer 16 nieuwe besmettingen vanuit de gemeente bijgekomen zijn. Ter vergelijking: de gemeente Veendam heeft 32 op 100.000 besmettingen. Voor deze gemeente zijn dit ongeveer 9 nieuwe besmette personen. De gemeente Borger-Odoorn heeft 5 nieuwe besmettingen erbij gekregen in de afgelopen 24 uur. De cijfers per 100.000 inwoners staat hier op 19 besmettingen.

De afgelopen week zijn er 193 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD van Stadskanaal.

Storing GGD

Volgens de cijfers van het RIVM zouden er gisteren 29 nieuwe gevallen bij zijn gekomen. Door een storing bij de GGD afgelopen dagen zijn er een aantal besmettingen niet doorgegeven. Deze staan bij de cijfers van vandaag op. RTV1 heeft zelf de cijfers erbij gepakt en uitgerekend.

Burgemeester bij RTV1

Aankomende vrijdag zal burgemeester van de gemeente Stadskanaal, Yvonne van Mastrigt, aanschuiven in de tv talkshow ‘1 op Vrijdag’ dat elke vrijdagavond om 19:00 uur wordt uitgezonden op het televisiekanaal van RTV1. In het gesprek met de burgemeester zal het onder andere gaan over hoe er in de gemeente Stadskanaal een daling kan komen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal