Direct naar de inhoud.

Coronahaard Stadskanaal neemt af, stijging in Pekela

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Vorige week melde deze website dat er een grote coronahaard in de gemeente Stadskanaal aanwezig was. Dat bleef niet onopgemerkt. De burgemeester van Stadskanaal sprak een videoboodschap in en zat aan het einde van de week in het RTV1 programma ‘1 op Vrijdag’. Van Mastrigt: ‘Hou je aan de maatregelen om elkaar thuis veilig te houden’. Een ruime week later zien we dat de coronacijfers hard naar beneden gaan. Waar in het begin van de week nog een lichte stijging te zien was (15 nieuwe besmettingen in 1 dag), zien we nu een flinke daling naar 7 besmettingen per dag op donderdag. Woensdag waren dit er 9.

Pekela

De zorgen in de gemeente Pekela worden wel groter. Daar staan de statistieken op 41 besmettingen per 100.000 inwoners. Ook dit getal komt op 5 nieuwe besmettingen uit. Pekela heeft relatief weinig inwoners vergeleken met de gemeente Stadskanaal en Veendam.

Zoals vorige week al gemeld, heeft de gemeente Veendam de corona pandemie onder controle. Er zijn geen hele hoge cijfers binnengekomen bij het RIVM. Gisteren zijn er 3 nieuwe besmettingen erbij gekomen. Op woensdag zelfs geen nieuwe besmettingen.

De gemeente Borger-Odoorn heeft relatief ook veel nieuwe besmettingen erbij gekregen. 23 van de 100.000 inwoners hebben gisteren een positieve uitslag gekregen bij een teststraat. Het exacte aantal nieuwe besmettingen gisteren is 6.

Landelijk

Landelijk gezien doen de provincie Groningen en Drenthe het goed. Waar veel veiligheidsregio’s opgeschaald worden naar niveau 4, zijn de veiligheidsregio’s Groningen en Drenthe stabiel gebleven en zijn zij nogsteeds op niveau 3 ‘ernstig’.

Lees ook: Stadskanaal grootste coronahaard van provincie

Lees ook: Van Mastrigt: ‘Hou je aan de maatregelen om elkaar thuis veilig te houden’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal