Direct naar de inhoud.

Van Mastrigt: ‘Hou je aan de maatregelen om elkaar thuis veilig te houden’

  • door:
  • op:
F: RTV1

STADSKANAAL – Het coronavirus is voor onze regio niet langer een ‘ver van m’n bed show’. Sterker nog; Stadskanaal is qua besmettingen de nieuwe coronabrandhaard van de provincie Groningen. Ondanks dat de cijfers in vergelijking met andere gebieden zoals het oosten van Overijssel en de randstad nog relatief laag zijn, is het wel een reden tot zorg.

Besmettingen Maarsheerd

Verzorgingstehuis ‘Maarsheerd’ is één van de redenen is dat de gemeente zo hoog scoort in het negatieve coronalijstje. Wethouder Johan Hamster geeft in 1 op Vrijdag aan wat Maarsheerd nog meer is naast een verzorgingstehuis. ‘Er zit een afdeling voor ouderen met een psychiatrische behandelingen, Philadelphia voert er veel dagbesteding uit en er lopen stagiaires rond. Dat betekent dat er heel veel mensen elkaar ontmoeten.’ Maarsheerd heeft na de corona uitbraak extra maatregelen ingevoerd en de afdeling ‘Madelief’ gesloten.

Maatregelen in acht nemen

‘Maarsheerd leert ons dat als je zo’n plek hebt waar veel mensen bij elkaar komen dat je makkelijk een besmetting van buiten mee naar binnen neemt.’ aldus burgemeester van Stadskanaal, Yvon van Mastrigt, bij het RTV1 programma 1 op Vrijdag. ‘Daarom is het ook zo belangrijk dat we de maatregelen goed in acht nemen zodat we thuis elkaar veilig houden. Hoe veiliger we ons buiten gedragen hoe veiliger we het thuis kunnen hebben.’

Reacties op social media

Sommige inwoners van de gemeente Stadskanaal reageren sceptisch over de berichtgeving. Ze twijfelen over uitslagen van tests, verwachten dat er iets anders gemeten wordt dan het Covid-19 virus en geven de besmettingen in Maarsheerd de schuld van de hoge cijfers. Ook wordt er met verbazing gereageerd: ‘Veel mensen houden zich aan de maatregelen hier in Stadskanaal’.

Van Mastrigt: ‘Ik merk dat er een enorm verschil is tussen hoe we met elkaar omgingen in de maanden maart en april en nu. Ik mag hopen dat we in Stadskanaal een manier weten te vinden om de mensen die zo hard voor onze gezondheid werken een hart onder de riem te steken.’

Het hele interview met burgemeester Yvonne van Mastrigt en wethouder Johan Hamster is hier te zien:

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal