Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boek over opkomst en ondergang fotoKral

VEENDAM – In december brengt Gerard Kral een boek uit vol anekdotes en persoonlijke verhalen onder de titel `Kop d’r veur` van eenmanszaak tot fotoreus. Het boek geschreven door Cees Stolk bevat 276 pagina`s en maar liefst 350 foto`s in full color en gaat over de geschiedenis van fotoKral. Gerard Kral (1952) is een van de zeven zonen, opgegroeid in Oude Pekela en oud-keeper van vv Noordster.

Kop d’r Veur

Gerard Kral doet zijn persoonlijk verhaal over het ontstaan van het bedrijf, de ontwikkeling, het succes van de fotogigant maar ook over de neergang. Zijn verhaal in het boek ‘Kop d’r Veur’ gaat er dan ook over, hoe hij het als persoon heeft ervaren. Hoe een kapperszaak, oorspronkelijk uit Nieuwe Pekela, groeide naar 160 winkels en een fotostudio en 800 medewerkers landelijke bekendheid kreeg. Het verhaal gaat tevens over de concurrentie, en de belastingdienst. Maar ook de intreding van de digitale fotografie die ervoor zorgde dat er geen fotorolletje meer werd verkocht.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Boek over opkomst en ondergang fotoKral

  1. ik mis Foto Kral (en ook Objectief) nog altijd.
    Ze hadden daar een mooie ruime keuze aan tweedehands fotocamera’s en lenzen voor een betaalbare prijs. En de foto’s waren ook altijd een feestje om weer mee te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.