Direct naar de inhoud.

Kerstverhalen luisteren in de bibliotheek

  • door:
  • op:

Bertus en Bas Berkhof tijdens een eerder optreden in de bibliotheek (foto: Harma de Roo)
STADSKANAAL – Op zondag 13 december laten schrijvers en dichters van het Schrijverscafé Stadskanaal verhalen en gedichten in kerstsfeer horen, in het kader van de zondagmiddagactiviteiten van het Streekhistorisch Centrum.

Voorlezers zijn Remmer Bakker, Alie Noorlag, Jan Mooibroek, Henri Grachten, Siep Schoemaker en Harma de Roo. Eigen werk wordt afgewisseld met oude herkenbare kerstverhalen. Bertus en Bas Berkhof verzorgen de muzikale omlijsting.

Het Schrijverscafé in de Bibliotheek Stadskanaal heeft maandelijks een bijeenkomst waar schrijvers en dichters uit de regio hun eigen werk aan elkaar laten horen. Het heeft als doel het delen van het plezier in taal door naar elkaar te luisteren. Het eigen werk wordt voorgedragen en hierna besproken, hierdoor wordt er voldoende inspiratie opgedaan. Dit is een mooie ontwikkeling voor de schrijver en dichter van het Schrijverscafé.

Naar aanleiding van de deelname van Harma de Roo tijdens de Gedichtenavond in 2018 in de Bibliotheek te Stadskanaal, werd ze benaderd om in samenwerking met de Bibliotheek een Schrijverscafé op te richten. Inmiddels kennen de maandelijkse bijeenkomsten een gemiddeld aantal van 10 tot 15 bezoekers. Het Schrijverscafé organiseert ook de Gedichtenavond als start van de Poëzieweek, de eerste week van februari.

De voorstelling begint op zondag 13 december om 14.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek te Stadskanaal aan de Continentenlaan 2. Entree 4,50 p.p.; donateurs betalen 1,50. In verband met de Coronamaatregelen is reserveren noodzakelijk. Dat kan via de website van het SHC: www.streekhistorischcentrum.nl. De entree is excl. € 1,- transactiekosten per reservering.

Bij de foto: Bertus en Bas Berkhof tijdens een eerder optreden in de bibliotheek (foto: Harma de Roo)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal