Direct naar de inhoud.

Gemeente sluit woning Buinen na hennepvondst

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV1

BUINEN – De gemeente Borger-Odoorn heeft per 3 december een woning aan de Hoofdstraat in
Buinen gesloten. De politie trof in het pand op 21 oktober 330 hennepplanten aan, een aantal dat boven de toegestane hoeveelheid ligt. Burgemeester Jan Seton heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet besloten het perceel voor 3 maanden te sluiten.

De sluiting past in het hennepconvenant dat Borger-Odoorn heeft gesloten met buurgemeenten Emmen en Coevorden, woningcorporaties, Enexis en de politie. Gezamenlijk zetten deze partners zich in om hennepteelt in Zuidoost-Drenthe te voorkomen en te bestrijden, en inwoners bewust te maken van bijvoorbeeld brand- en explosiegevaar. De sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal