Direct naar de inhoud.

Taakstraffen voor Veendammer opgelegd in zes jaar oude hennepzaak Hellum

  • door:
  • op:
Een wietplant F: Flickr/Creative Commons.

SIDDEBUREN/VEENDAM – Een 46-jarige man uit Siddeburen is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor het runnen van een hennepkwekerij. Dat deed hij in 2015 in een loods bij een boerderij in Hellum. Twee medeverdachten hebben eveneens een taakstraf gekregen.

De hoofdverdachte, de man uit Siddeburen, huurde de loods naast de boerderij in Hellum. Hij kweekte hier 2500 en later nog eens 3280 hennepplanten. In de periode van september 2013 tot oktober 2015 zouden er meerdere oogsten zijn geweest.
De kwekerij werd ontdekt na een anonieme tip. Hierna is een elektriciteitsmeting gedaan, waarna er voldoende reden was om de loods binnen te vallen.

Ruim drie ton terugbetalen

Naast de taakstraf heeft de hoofdverdachte ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd gekregen. Ook moet hij ruim drie ton aan illegaal verdiend geld terugbetalen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De twee medeverdachten, een 56-jarige en 54-jarige man uit Veendam en Blijham, zijn veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur. Naast de werkstraf kregen zij een rekening van 168.000 en 120.000 euro gepresenteerd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal