Direct naar de inhoud.

‘Schoon Belonen’ beloond

  • door:
  • op:
Freek Buijtelaar reikt cheque uit Schoon Belonen

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn beloont deelnemers aan het project ‘Schoon Belonen’ met een geldbedrag van 250 euro dat zij vrij kunnen besteden. Scholen, verenigingen en sportclubs in de gemeente die deelnemer zijn, doen hun uiterste best om het zwerfafval in hun directe omgeving op te ruimen. Zo dragen ze bij aan een schone en leefbare gemeente.

Symbolische cheque
Om alle deelnemers in het zonnetje te zetten, heeft het college van B&W besloten om wat extra’s te doen. Zij kregen een brief met de aankondiging dat zij €250 ontvangen als dank en beloning voor hun inzet. Symbolisch werd een cheque uitgereikt aan Mariska Hemel, directeur van de St. Josefschool in Zandberg. Wethouder Freek Buijtelaar: “Wij zijn trots op onze maatschappelijke partners dat we samen staan voor een schone en mooie leefomgeving. De inzet van mensen, zowel groot als klein, is hard nodig om onze prachtige gemeente netjes en leefbaar te houden. Een beloning is hier zeker op z’n plek”.

Nederland Schoon
Schoon Belonen is onderdeel van het overheidsprogramma NL Schoon. Doel is het terugdringen van zwerfafval. Dat kan op verschillende manieren:
– Supporter van Schoon worden en af en toe een schoonmaakactie houden.
– Educatie op school, het inzetten van lessen over zwerfafval, themaweek afval et cetera.
– Belonen: het faciliteren door het verstrekken van materialen, afvoeren van afval en een financiële vergoeding. Of door een combinatie van deze drie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal