Direct naar de inhoud.

Geen gezondheidsonderzoek windpark

  • door:
  • op:
Jan Nieboer vecht tegen de windmolens – (F: RTV1)

NIEUW BUINEN – Jan Nieboer van Platform Storm is verbijsterd dat er voorlopig geen grootschalig gezondheidsonderzoek komt in de Veenkoloniën naar de mogelijke effecten van windmolens. Dat schrijft RTV Drenthe op haar website. In een interview met Drenthe verslaggever Steven Stegen zegt Nieboer aan een complot te denken. “Volgens mij is dit een complot. Dat ze wel geluidsmetingen gaan doen is een doekje voor het bloeden”, aldus Nieboer.

Onuitvoerbaar

Vijf gemeenten (Stadskanaal, Borger-Odoorn, Aa en Hunze, Coevorden en Emmen) hebben de afgelopen periode overleg gehad met de GGD’s in Drenthe en Groningen. De conclusie is dat er op dit moment een gezondheidsonderzoek, praktisch gezien, niet uitvoerbaar is. “Het lukt gewoon niet zo snel”, zegt wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn. Het gezondheidsonderzoek zou gepaard gaan met een bezoek van de Portugese professor Mariana Alves-Pereira die onderzoek heeft gedaan naar de geluidseffecten van windmolens.

Laagfrequent geluid

De vijf gemeenten willen wel onderzoek doen naar het laagfrequent geluid in het veenkoloniaal gebied waar de 45 windturbines komen te staan. Haast is geboden want de 1e turbine is al in aanbouw. Zodra het windpark gerealiseerd is wordt het laagfrequente (= hoorbaar) geluid nogmaals gemeten.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal