Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stationslaan krijgt mix van oude en nieuwe beuken

Gemeentehuis Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal heeft met de bewoners van de Stationslaan afspraken gemaakt over de toekomst van de bomen in de laan. Het belangrijkste resultaat is dat de meeste oude beuken blijven staan en dat een gedeelte van de laan wordt gerenoveerd.

Er was twijfel over de gezondheid en daarmee de veiligheid van de bijna honderd jaar oude bomen. Daarom heeft de gemeente alle bomen laten onderzoeken. Daaruit bleek dat de meeste beuken gezond zijn, maar ook dat een aantal bomen ziek zijn en daarom uit voorzorg zullen worden verwijderd. Daarom is er samen met de bewoners rond de laan een plan gemaakt om een segment van de laan te renoveren en opnieuw aan te planten met beuken.

Aandacht voor onderhoud

Naast het deels herbeplanten is er ook een onderhoudsplan gemaakt voor de bestaande bomen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat samen met de bewoners dode takken verwijderen. Beuken zijn zeer gevoelig voor schade. Daarom zijn er ook afspraken gemaakt over het maaien van het gras rondom de bomen. Dit is inmiddels onderdeel geworden van het beleid om de bomen beter te beschermen. De uitvoerende bedrijven besteden nu al ruim aandacht aan het voorkomen van maaischade.

De bewoners zijn zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente Stadskanaal. De oude beuken blijven behouden voor Stadskanaal en de Stationslaan zal er straks weer piekfijn uitzien. De verwachting is dat de werkzaamheden binnen afzienbare tijd zullen worden uitgevoerd. De omwonenden ontvangen hierover nog bericht.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.