Direct naar de inhoud.

Klopstra twijfelt aan uitspraak burgemeester over aanstellen Sloots

  • door:
  • op:
F: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – De nieuwe burgemeester van Stadskanaal, Klaas Sloots, wordt pas benoemd als de koning terug is van vakantie. Dat zei de huidige waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt vorige week. De VVD in de gemeente gelooft daar niks van en wil nu opheldering. Van Mastrigt liet vorige week in een vergadering van de Veiligheidsregio Groningen weten dat het moment van de benoeming van Sloots afhankelijk is van de vakantie van de koning. De afwezigheid van de koning zou voor vertraging kunnen zorgen, zei de huidige burgemeester.

Volgens VVD-fractievoorzitter Hans Klopstra is dat onzin. Hij zegt dat de koning benoemingen van burgemeesters ook op vakantieadressen ondertekent.

‘Land zou onbestuurbaar zijn’

‘Dit geschiedt digitaal, waarna bij thuiskomst de koning deze ook fysiek tekent.’ Zo zou hij benoemingen digitaal hebben ondertekend op vakantieadressen in Lech en op zijn vakantieadres in Griekenland. ‘Wanneer de handtekening van de koning niet is geplaatst, zou het land tijdens zijn vakantie onbestuurbaar zijn.’ Volgens de VVD-voorman is dat niet zo.

Waarom niet gedeeld met gemeenteraad?

Klopstra wil van burgemeester Van Mastrigt weten waar ze de informatie over de vertraging vandaan heeft. Ook wil hij weten waarom Van Mastrigt deze uitspraken deed in een vergadering van de Veiligheidsregio Groningen, zonder daar de gemeenteraad van Stadskanaal over te informeren. ‘Wat is voor u de aanleiding geweest om de informatie over de vertraging niet te delen met ons?’, vraagt hij aan de burgemeester. ‘En uit welke concrete bron heeft u deze informatie ontvangen?’

Van Mastrigt heeft laten weten dat de benoeming van Sloots eind januari kan worden verwacht.

Reactie Sloots

Toekomstig burgemeester Sloots zegt hierover tegen RTV1 dat: ‘Bij mijn weten de normale procedure gevolgd wordt. Er is namelijk een variant waarbij het een en ander sneller kan, maar met de kundige bestuursstijl van mevrouw van Mastrigt is er geen reden voor een spoedprocedure.’

 

Lees ook: Klaas Sloots: ‘Bij mijn weten normale procedure voor burgemeesterschap’

Lees ook: Aantreden nieuwe burgemeester vertraagd door vakantie Koning

 

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal