Direct naar de inhoud.

Klaas Sloots: ‘Bij mijn weten normale procedure voor burgemeesterschap’

  • door:
  • op:

STADSKANAAL/ZWOLLE – Afgelopen week meldde waarnemend burgemeester van Stadskanaal, Yvonne van Mastrigt, bij het bestuursoverleg van de Veiligheidsregio Groningen dat de aanstelling van de nieuwe burgemeester Klaas Sloots vertraging op zou kunnen lopen door de vakantie van Koning Willem Alexander. Toekomstig burgemeester Sloots zegt hierover tegen RTV1 dat: ‘Bij mijn weten de normale procedure gevolgd wordt.’

Kundige bestuursstijl

‘Er is namelijk een variant waarbij het een en ander sneller kan’, vervolgt Sloots. ‘Maar met de kundige bestuursstijl van mevrouw van Mastrigt is er geen reden voor een spoedprocedure.’

Prijs

Sloots, die nu nog wethouder in Zwolle is, heeft zo vlak voor zijn burgemeesterschap nog een prijs gekregen voor zijn werk in Overijsselse hoofdstad. Hij ontving de oorkonde van de verkiezing tot ‘Beste Bestuurder van het jaar 2019’. Bij deze verkiezing kiezen regionale politici en bestuurders de vijftig meest bekwame bestuurders uit hun midden. De jury prees Klaas sloot als deskundig bestuurder met een brede kennis van zijn vakgebied: “Hierdoor is hij in staat om problemen in zijn gemeente daadkrachtig aan te pakken, waardoor bewoners van de gemeente de zorg en hulp krijgen die ze nodig hebben.”

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal