Direct naar de inhoud.

Omwonenden bepalen hoe het geld van windpark uitgegeven wordt

  • door:
  • op:
F: RTV Drenthe

REGIO – Omwonenden van windpark De Drentse Monden en Oostermoer mogen via een enquête aangeven hoe zijn willen dat het geld van het gebiedsfonds de komende vijftien jaar verdeeld wordt. Tot 31 januari aanstaande mogen inwoners van de gemeenten Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal bepalen waar zo’n vijf miljoen euro naar toe mag.

Drie ton per jaar

De initiatiefnemers van het windpark storten gedurende vijftien jaar een bedrag op een rekening. Het Rijk, de provincie Drenthe en de gemeenten doen dat over een periode van tien jaar. Uiteindelijk moet er zo’n 300.000 euro per jaar binnenkomen in het gebiedsfonds.

Ook kunnen de bewoners bij de enquête aangeven of ze plaats willen nemen in de werkgroep. Het bestuur van die werkgroep zal uiteindelijk het geld verdelen, nadat de initiatiefnemers van het windpark hebben gedeeld wat er uit de enquête naar voren is gekomen.

In de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn is er al aan de omwonenden gevraagd wat ze graag willen doen met het overheidsdeel van het geld. Daar hebben meer dan 1.500 huishoudens aan meegedacht.

 

Bron: RTV Drenthe

Eén reactie op “Omwonenden bepalen hoe het geld van windpark uitgegeven wordt”

  1. Inmiddels is iedereen het er over eens, inclusief politiek Den Haag, dat de totstandkoming van dit industrieel windmolenpark volledig ondemocratisch door de strot is geduwd van al die mensen die daar wonen.
    Het is een grof schandaal dat de volksvertegenwoordigers destijds niet hebben ingegrepen en deze absurde plannen hebben goedgekeurd. De protesten waren niet van de lucht. Talloze actiegroepen hebben massaal geprotesteerd. Zonder succes. Sterker nog, de actievoerders kregen het stempel van terrorist om hun te intimideren om ermee te stoppen. Dit windmolenpark is door corruptie en wanbeleid tot stand gekomen en zal als zodanig voor altijd de boeken ingaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-