Direct naar de inhoud.

‘Terrorkraai’ verhuisd van Borger naar Musselkanaal

  • door:
  • op:
F: Hoogland Producties – Sven Fotografie

MUSSELKANAAL – De kraai die afgelopen weken flink de gemoederen bezighield in het centrum van Borger is ondertussen niet veel meer te zien in het dorp. De ’terrorkraai’ heeft zich verplaatst naar het centrum van Musselkanaal. De dierenambulance kreeg de afgelopen week zo’n twintig telefoontjes over klachten van de zwarte vogel.

Kraai in haar

“Ik schrok me een hoedje”, vertelt Marlies Raterink, die onlangs werd aangevallen tegen RTV Drenthe. “De kraai zat toen vast in m’n haar. Vrijwilligers van de Dierenambulance waren er toevallig ook, die konden mij gelukkig helpen.” Na de bevrijding rende Raterink gauw naar de supermarkt. “Ik vond het doodeng. Maar ik had wel een mooi verhaal om thuis te vertellen. Het gebeurt namelijk niet elke dag dat een kraai in je haar vastzit”, vertelt ze lachend.

Makkelijke beesten

Renee Wesselman, vogeldeskundige bij Faunavisie Wildcare geeft aan dat de vogel een identiteitscrisis heeft. ‘Hij is ooit waarschijnlijk meegenomen door iemand die hem met de beste bedoelingen wilde helpen.’ Dat is niet uniek geeft Wesselman aan. ‘Kraaien zijn gemakkelijke beesten. Ze eten alles, dus mensen krijgen de kraai wel groot. Maar het dier is nu wel in de war, want hij weet niet wat z’n normale gedrag is.’

Supermarkten

De ’terrorkraai’ weet wel waar hij zijn eten kan vinden. Waar hij in Borger in de buurt van supermarkt Boni te vinden was, zit hij in Musselkanaal in de omgeving van de COOP. Filiaalleider Eric Wolda geeft in het Dagblad van het Noorden aan dat hij de vogel nog geen probleem vindt. ‘Ik heb even een kwartier buiten staan kijken, maar hij zit gewoon op fietsen en auto’s. Als het hierbij blijft heb ik er verder geen problemen mee.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal