Direct naar de inhoud.

14e editie Boerenrockfestival staat gepland

  • door:
  • op:
F: Facebook Boerenrockfestival

DROUWENERMOND – De organisatie van het Boerenrockfestival hebben vanochtend medegedeeld dat de veertiende editie van het festival dit jaar plaats zal vinden tussen 19 en 22 augustus. ‘Wij gaan weer volop in de voorbereidingen voor aankomend jaar. We hadden nog heel wat dingen op de plank liggen van afgelopen jaar.’

De organisatie begint voorzichtig met het opstarten van één van de grootste evenementen van de provincie Drenthe. ‘Augustus is nog ver weg, maar wij gaan er vanuit dat we het festival kunnen gaan organiseren’, aldus Bjorn van der Veen.

Evenementen tot 1 juni afgelast

Alle evenementen in de provincie Drenthe tot 1 juni zijn afgelast. Op de vraag of het Boerenrockfestival het eerste festival van Nederland zal zijn, was Van der Veen twijfelachtig. ‘Dat zou heel gaaf zijn, maar ik hoop dat er in juni of juli alweer van alles mogelijk is.’ De organisatie heeft niet getwijfeld aan het weekend waarop het festival gehouden wordt. Er is ook geen alternatieve datum geprikt voor het evenement.

Gruwelijk Boergondisch Terras

Zonder het coronavirus zou het de vijftiende keer zijn dat het festival gehouden gaat worden. ‘Het was uniek dat je, ondanks de maatregelen, toch kon genieten van ons Gruwelijk Boergondisch Terras.’ Er konden 250 gasten aanwezig zijn op dat terras afgelopen zomer. Het terras stond op de plek waar normaal gesproken de camping van het festival is. Het terras zal dit jaar niet plaats vinden. ‘We hebben niet de plannen om dit jaar weer een terras neer te leggen en in die vorm iets te organiseren.’

Het gehele interview met Bjorn van der Veen is hier onder terug te luisteren. Het fragment komt uit het radioprogramma ‘1 op Zaterdag’.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal