Direct naar de inhoud.

Foutje, bedankt: huur door corona kwijtgescholden, tóch nota in de bus

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Borger-Odoorn – (F: RTV1)

EXLOO – Waar RTV1 eerder meldde dat de gemeente Borger-Odoorn de huur kwijtschold voor alle verenigingen, blijkt vanochtend dat de gemeente tóch facturen naar voetbalverenigingen de deur uit heeft gedaan. De gemeente geeft aan dat dit een foutje is. De negen voetbalverenigingen kregen allemaal een rekening met huur voor het vierde kwartaal. Wethouder Wind: ‘Dit is te wijten aan een fout. We hebben vorig jaar maart besloten geen huur te vragen. Dit is in het college besloten tot en met augustus. We zijn vergeten een nieuw besluit te nemen voor het vierde kwartaal.’

‘Niet betalen’

Hierdoor stuurde het systeem van de gemeente automatisch weer facturen naar de voetbalverenigingen. De PvdA in de gemeente stelde hier al schriftelijke vragen over aan het college. “Maar de clubs die al betaald hebben, krijgen het geld terug”, zegt Wind. De gemeente werd op de fout gewezen door één van de clubs, die verrast reageerde op de rekening. “Ik heb toen gezegd: niet betalen”, zegt Wind.

De gemeente heeft de fout inmiddels hersteld. Het gaat om een bedrag van 20.000 euro aan huur per jaar. “We vinden het niet passend om in deze tijden huur te vragen. En van dit bedrag lig ik als wethouder financiën ook niet wakker.”

 

 

Bron: RTV Drenthe-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal