Direct naar de inhoud.

Zuidwesterstorm op donderdag verwacht

  • door:
  • op:
Storm – (Foto: Weeronline)

WEERONLINE – Woensdagmiddag slaat het weer al om. Het is wisselvallig en er staat een stevige wind. Woensdagavond en donderdag zijn er zware windstoten. Vooral in het noordwesten zijn windstoten mogelijk van ruim 100 km/uur. Donderdag dus kans op de éérste officiële storm van 2021. Daarna blijft het nog enkele dagen onstuimig.

Woensdag

Woensdag start bewolkt en droog, maar vanuit het westen neemt de kans op regen toe. Ook gaat het harder waaien en de zuiden- tot zuidwestenwind is in de middag matig tot vrij krachtig. In de kustgebieden doet de wind er een schepje bovenop en waait het krachtig tot hard (windkracht 6-7). In de avond en nacht naar donderdag zwelt de wind verder aan en regent het flink door. In het noordwesten is kans op zware windstoten van 75 km/uur.

Donderdag in Groningen
De zuidwestenwind wordt krachtig boven onze regio de ‘Veenkoloniën en Hondsrug’. Er staat een stormkracht 9 langs de Groningerkust. Er kunnen windstoten voorkomen tot rond 100 km/u en het wordt 11 tot 12 graden. In de avond en nacht een paar buien, opklaringen met 4 graden als minimum. Tussen de buien door schijnt de zon ook geregeld, maar het is zeer onstuimig en de wind blaast stevig door.

Voorlopig nog wisselvallig met veel wind
Donderdagavond gaat de wind geleidelijk wat liggen, maar voorlopig is de rust in de atmosfeer nog niet weergekeerd. Vrijdag en zaterdag waait het nog stevig met vooral zaterdag opnieuw kans op zware windstoten. Het weerbeeld is wisselvallig met flinke buien en ook geregeld zon.

Bron: Weeronline-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal