Direct naar de inhoud.

Beiaardier het ’t veujoar in de kop

  • door:
  • op:
Klokken in de Grote Kerk Veendam – (eigen foto)

VEENDAM – Opnieuw zal de Veendammer stadsbeiaardier Vincent Hensen-Oosterdijk  verzoeknummers spelen op het Carillon in de toren bij de Grote Kerk in Veendam.

Dit keer is het voorjaar het thema van het concert. Hensen zelf riep onmiddellijk “Veujoar in de kop” van Ede Staal, toen het idee voor een derde verzoeknummerconcert ter sprake kwam. Bij het publiek spelen vast ook andere deuntjes door het hoofd. “Tulpen uit Amsterdam” bijvoorbeeld, of een deel uit “De Vier Jaargetijden” van Vivaldi. Of wat dacht u van “Here Comes the Sun” van The Beatles. De beiaardier doet zijn uiterste best uw verzoekjes te honoreren. Helaas is niet alle muziek geschikt om op het carillon gespeeld worden. 

Om de beiaardier wat tijd te gunnen dit concert voor te bereiden, verzoeken wij u uiterlijk maandag 22 maart a.s. uw verzoeknummer(s) in te sturen. Het zou leuk zijn als u uw keuze motiveert. Verzoeknummers kunt u opgeven door een e-mail te sturen naar carillonveendam@gmail.com.

Donderdag 25 maart tussen ca. 13:30 en 14:30 uur zal uw favoriet dan ten gehore worden gebracht. U kunt hier in het centrum van Veendam naar luisteren, uiteraard met inachtneming van de geldende regels. Het concert zal ook te beluisteren (en te bekijken) zijn op het facebook-kanaal van de beiaardier: vincenthensenmusicus.

Andere vormen van muziekuitvoeringen zijn onder de huidige regels (vrijwel) onmogelijk. Omdat de beiaardier alleen in de toren zit, kan hij nog wel concerten geven. Op deze manier hoopt de Stichting Carillon Veendam toch nog bij te dragen aan een muzikaal voorjaar.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal