Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Passiemuziek op het Veendammer carillon

Beiaardier in actie

VEENDAM – De stadsbeiaardier van Veendam, Vincent Hensen-Oosterdijk, speelt donderdagmiddag, Witte Donderdag, om 13:30 uur passiemuziek op het carillon van de toren bij Grote Kerk in Veendam. Omdat bijna nergens in Nederland de Matthäus Passion live wordt gezongen, zal de beiaardier delen spelen uit dit overbekende oratorium van Johann Sebastian Bach.

Passiemuziek
Voorzitter Jack Horst van Stichting Carillon Veendam is enthousiast: “Daarnaast zal ook andere passiemuziek klinken, zoals fragmenten van ‘Die Sieben Letzte Worte’ van Joseph Haydn en uit de musical Jesus Christ Superstar”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.