Direct naar de inhoud.

Verzoeknummers voor het Carillon Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De Veendammer stadsbeiaardier Vincent Hensen-Oosterdijk zal wederom verzoeknummers spelen op het Carillon in de toren bij de Grote Kerk in Veendam. Tijdens de eerste coronagolf in april dit jaar heeft de Stichting Carillon Veendam ook al een dergelijk concert georganiseerd. Nu staat het concert uiteraard in het teken van kerstmuziek. Onder het motto ‘Kling klokje klingelingeling’ kunt u uw favoriete kerstlied of kerstnummer insturen. Daarbij hoeft u niet alleen te denken aan Nederlandse titels als ‘De herderdertjes’, ‘Stille Nacht’ of ‘Midden in de winternacht’. Ook ‘Jingle Bells’ en ‘White Christmas’ zijn mogelijk. En natuurlijk pop-kerstliedjes. Voor elk wat wils.

Om de beiaardier wat tijd te gunnen dit concert voor te bereiden, wordt verzocht uiterlijk maandag 21 december uw verzoeknummer(s) in te sturen. Het zou leuk zijn als u uw keuze motiveert. Verzoeknummers kunt u opgeven door een e-mail te sturen naar carillonveendam@gmail.com.

Donderdag 24 december tussen ca. 13:30 en 14:30 uur zal uw favoriet dan ten gehore worden gebracht. U kunt hier in het centrum van Veendam naar luisteren, uiteraard met inachtneming van de geldende regels. Het concert zal ook te beluisteren (en te bekijken) zijn op het facebook-kanaal van de beiaardier: vincenthensenmusicus.

Andere vormen van muziekuitvoeringen zijn onder de huidige regels (vrijwel) onmogelijk. Omdat de beiaardier alleen in de toren zit, kan hij nog wel concerten geven. Op deze manier hoopt de Stichting Carillon Veendam toch nog bij te dragen aan een muzikale kerst.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal