Direct naar de inhoud.

Open Torendag Veendam: Carillon en WPH

  • door:
  • op:
Winkler Prins Harmonie in actie

VEENDAM – Ter afsluiting van de Open Torendag op zaterdag 9 juni a.s. geven beiaardier Vincent Hensen en de Winkler Prins Harmonie een duo-concert op het plein bij de Grote Kerk in Veendam. Het concert staat in het teken van de Open Torendag. Voorafgaand aan het concert kunt u dan ook de toren bezoeken en een kijkje nemen in de speelcabine en bij de klokken van het carillon.

Het unieke en uitdagende is het samen spelen, terwijl de beiaardier hoog in de toren zit en de leden van de Winkler Prins Harmonie op het plein. Speciaal voor deze gelegenheid is een aantal stukken bewerkt. Samen spelen ze ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ‘The White Stone’ van de Nederlandse componist Jacob de Haan en het overbekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen.

Winkler Prins Harmonie is het schoolorkest van Winkler Prins in Veendam. Het bestaat uit ca. 45 (oud-)leerlingen en (oud-)personeelsleden van de school. Het orkest staat al bijna 25 jaar onder leiding van Jack Horst. De WPH zal naast traditionele muziek voor blaasorkesten ook populaire muziek spelen.

Beiaardier Vincent Hensen is sinds augustus 2016 beiaardier in Veendam. Hij is begonnen als organist en ging later ook koren dirigeren. In het jaar 2015 begon hij aan de masteropleiding Beiaard, welke valt onder de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Tijdens het concert spelen het orkest en de beiaardier apart en ook gezamenlijk. Het belooft een leuk en afwisselend concert te worden. In de omgeving van de kerk zijn allerlei plekjes waar u kunt zitten, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen stoel meenemen.

Het concert begint om 16.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal