Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Een bijzondere dag op de Anne de Vriesschool

CBS Anne de Vries logo

Het nieuwe logo (foto: eigen foto)

STADSKANAAL – Na veertig jaar voor de klas te hebben gestaan nam Eveline van de Bunt gisteren afscheid, ze gaat met pensioen. Op CBS Anne de Vries in Stadskanaal heeft de juf van groep drie bijna 25 jaar gewerkt.

De feestelijke dag had het thema ‘kamperen’ gekregen. Eveline hoopt de komende jaren namelijk samen met haar man Ed te kunnen genieten van hun ‘kipje’ (caravan). De juf werd gisterochtend met een camper thuis opgehaald. In het gymlokaal, dat was ingericht als camping, mocht iedere klas iets presenteren voor de juf.

Kenia
juf eveline CBS Anne de Vries

juf Eveline komt aan op school (foto: eigen fogo)

In 1980 begon Eveline als juf in Nijkerk, op deze school leerde ze ook haar man kennen die eveneens leraar is. In 1989 vertrok het stel naar Kenia om te gaan werken op de ‘Netherlands School’. “Kenia was een bijzondere tijd in ons leven, hier zijn ook onze kinderen Luke en Ageethe geboren.” Na vijf jaar keerde het gezin terug naar Nederland en gingen wonen in Harpel. Eveline: “Het contrast kon niet groter zijn. Van Nairobi naar Harpel.”

In 1997 begon ze op de Anne de Vriesschool. In de jaren die volgden specialiseerde ze zich onder meer op het gebied van Remedial Teaching (een leerkracht die kinderen helpt met extra onderwijsbehoeften) en rekenonderwijs.

Een nieuw logo

Op haar laatste werkdag mocht Eveline nog iets speciaals doen; het nieuwe logo van de school onthullen. “Het oude logo vertelde niet meer ons verhaal” legt directrice Lieneke Slim uit. Samen met PuurIdee, een communicatiebureau uit Stadskanaal, zijn ze tot een nieuw ontwerp gekomen.

Lieneke en Eveline onthullen het nieuwe logo (foto: eigen foto)

Lieneke en Eveline onthullen het nieuwe logo (foto: eigen foto)

Lieneke: “We hebben gekozen voor de letter A. Die staat niet alleen voor de A van Anne de Vriesschool, maar ook voor het alfabet. Omdat de kinderen op onze school de hele basisontwikkeling doormaken, van A tot Z.” In de A zijn witte lijnen te zien, die symboliseren een vingerafdruk en staan zo voor de eigen identiteit van ieder kind. Ook kunnen ze worden uitgelegd als jaarringen. De witte lijnen lopen uit het logo, “omdat iedereen na groep acht zijn eigen weg gaat.” De kleuren groen en blauw markeren de groene omgeving en het water van het kanaal. Oranje staat voor helderheid, openheid en toegankelijkheid.

1 apil grap

De collega’s en kinderen stonden vreemd te kijken toen bij de onthulling het verkeerde logo onder het doek vandaan kwam. “Je zag al die bedenkelijke blikken”, vertelt Lieneke, “pas toen ik vroeg waarom iedereen zo stil bleef durfde een collega te zeggen dat het verkeerde logo was geplaatst.” Iedereen was erin getrapt, want het bleek een 1-april grap van Lieneke en Eveline.

Genieten in het ‘kipje’
juf eveline CBS Anne de Vries

juf Eveline neemt afscheid (foto: eigen foto)

Natuurlijk zag Eveline op tegen het afscheid van de kinderen en collega’s. Maar met “de tijd aan ons zelf” kan ze zich gaan bezighouden met kleding maken, handwerken, wandelen en golfen. En natuurlijk op pad met het ‘kipje’. De school verliest een “gedreven, enthousiaste juf met een enorm hart voor de kinderen”, aldus Lieneke. “Haar kennis, bevlogenheid, humor en herkenbare lach gaan we zeker missen.”

 

 

 

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.