Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Juf Magda wordt ten huwelijk gevraagd op laatste werkdag

STADSKANAAL – Na 45 jaar in het onderwijs zit het erop voor juf Magda Lesterhuis uit Stadskanaal. De 63-jarige leerkracht van de basisschool De Hagenhof in het dorp gaat met pensioen.

Jan Hooiveld en juf Magda Lesterhuis gaan trouwen (Foto: Remco in ’t Hof)

Wat een afscheid moest worden, werd plots een nieuw begin: ze kreeg een onverwachts huwelijksaanzoek.

Haar vriend Jan Hooiveld ging in het midden van een schoolplein vol kinderen op de knieën voor zijn geliefde. Kort daarvoor vloog een vliegtuigje met spandoek boven Stadskanaal, met daarop de tekst: ‘Lieve juf Magda, wil je met me trouwen?’.

Ik kan bijna niet onder woorden brengen wat ik voel en wat ik zie (Magda Lesterhuis – juf)

Tranen

De aanstaande bruidegom moest zijn zenuwen wel even in bedwang houden, want juf Magda moest eerst worden toegezongen door de schoolkinderen. Maar als een van haar collega’s haar daarna wijst op het vliegtuigje in de lucht, wordt alles duidelijk. Ze slaat haar handen voor haar mond en breekt in tranen uit. Terwijl haar vriend Jan op de knieën gaat, stelt hij haar de cruciale vraag, die wordt beantwoord met een ‘Ja!’ en een dikke zoen.

Het feest is compleet. ‘Ik kan het bijna niet onder woorden brengen, wat ik voel en wat ik zie’, zegt juf Magda. ‘Het is heel apart eigenlijk, dat je 63 bent en dan nog eens gaat trouwen’, vult haar aanstaande man aan.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.