Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pleinen moeten groener in Borger-Odoorn: ‘Het is een betonfestijn’

F: RTV Drenthe

EXLOO – Gemeentebelangen en GroenLinks in de gemeente Borger-Odoorn vinden dat de pleinen in hun gemeente groener moeten. Dat staat in een motie die beide partijen morgenavond tijdens de raadsvergadering indienen. Begin dit jaar kreeg de gemeente een ‘groene schoolkaart’ toegestuurd. Daarop werd duidelijk dat maar twee van de zestien scholen in de gemeente voldoende groenvoorzieningen rondom het plein hebben.

“Het is één groot betonfestijn”, volgens raadslid Daan Hooiveld van Gemeentebelangen. “In zo’n van nature groene gemeente kan dat echt niet”, voegt collega-raadslid van GroenLinks, Metze Geertsma toe.

Vergroeningsslag

Volgens de raadsleden zijn het niet alleen de schoolpleinen waar een vergroeningsslag te slaan is; ook de dorpspleinen en de ruimte rondom openbare gebouwen zijn toe aan meer groen. De partijen hebben een zogenoemde verdeelsleutel bedacht, waardoor zestig procent van de onbebouwde openbaar toegankelijke kavels, zoals schoolpleinen, vergroend moet worden.

Drastisch veranderen

“Wij pleiten ervoor om onze dorpen drastisch te vergroenen. Een paar struikjes zijn niet genoeg. Zestig procent groen, daar streven wij naar”, stelt Hooiveld. De verdeelsleutel moet ook ingezet worden bij de planvorming rondom het nieuw te bouwen Esdal College en op het dorpsplein in Borger: “Natuurlijk wel zonder dat de weekmarkt daaronder te lijden heeft.”

 

Bron: RTV Drenthe

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.