Direct naar de inhoud.

Tweede brand Veendam in 3 maanden tijd: Bovenwoningen onbewoonbaar

  • door:
  • op:
Foto: Michael Huising – 112Groningen.nl

VEENDAM – Woensdagavond heeft er opnieuw brand gewoed in het centrum van Veendam. De brand brak rond 23:00 uur in een pand in het winkelcentrum van Veendam uit. Na ruim een uur leek de brand onder controle, maar om 01.00 uur sloegen de vlammen opnieuw uit het dak.

Bovenwoning

De bovenwoningen zijn door de brand onbewoonbaar geraakt. Een aantal andere woningen in de Kerkstraat werd preventief ontruimd, maar in de loop van de nacht mochten de bewoners terug naar hun huizen. De horecapanden die onder getroffen woningen waren gevestigd hebben flinke schade opgelopen. ‘We hebben het eetcafé een week voor de coronacrisis uitbrak geopend. Drie maand geleden een brand naast ons. En nu hebben we dit. Het is alleen maar pech.’ Dat zegt Natascha Niemeijer, eigenaresse van eetcafé Burgers en de Status Bar in Veendam tegenover RTV Noord.

De getroffen horeca ondernemeringen (Links) en het pand dat 3 maanden geleden afbrandde (Rechts) | (Foto: Joyce Kranenborg/RTV Noord)

Gebit

De bewoner van één van de bovenwoningen, Adri Beers, werd drie maanden geleden nog wakker van de brand in het naastgelegen gebouw. Nu is zijn eigen woning door een brand verwoest. ‘Ik heb net verwerkt wat er drie maanden geleden gebeurd is. Gisteravond was ik op visite toen ik werd gebeld dat er dit keer brand was in mijn eigen huis. Dan komt het nog harder aan.’ aldus Beers tegenover Noord.

‘Ik heb net weer alles voor elkaar’, zo verteld Adri verder aan de verslaggever. ‘Ik was net bij de tandarts geweest. Mijn ondergebit lag nog binnen, die ben ik nu ook kwijt. Mijn portemonnee ook, alles ben ik kwijt. Wat ik aan heb, dat heb ik. Meer niet.’

Adri in gesprek bij zijn afgebrande huis | Foto: RTV Noord

Geen gewonden

Volgens de brandweer heeft iedereen het pand veilig kunnen verlaten.

‘Dat was eerst nog even onduidelijk. Maar de andere bewoners zeiden dat een medebewoonster meestal niet thuis was. Gelukkig nam zij later contact met ons op’, vertelt brandweerwoordvoerder Geert Walburg. De bewoners werden gewaarschuwd doordat een rookmelder afging.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal