Direct naar de inhoud.

Moederdagactie geslaagd: Ruim 290 ontbijtjes voor het goede doel

  • door:
  • op:
Jasper is al druk bezig met de voorbereidingen | Foto: Hielke Bosch/RTV1

ZANDBERG – Jasper Scheper heeft afgelopen zondag veel geld opgehaald met een moederdagactie. Samen met Partycentrum De Schaapsberg hebben ze vorige week 290 ontbijtjes voorbereid en afgelopen zondag rondgebracht.  ‘We hoopten op zo’n 150 bestellingen,’ zegt Jasper Scheper, aanvoerder van zijn eigen actieplatform Jasper in Actie. ‘De dinsdagavond vóór moederdag hebben we echter al moeten besluiten om de bestellingen niet meer aan te nemen.’

‘Samen met Anja Hartlief, van De Schaapsberg, maakte ik die avond de balans op en ik schrok enorm van het aantal. In positieve zin hoor!’. Anja vult aan: ‘We moeten het uiteraard ook aankunnen. En dan hebben we het niet over de vrijwilligers voor het rondbrengen, maar over de capaciteit van opslag in de week ervoor, koelingen en vriezers. Én het kunnen klaarmaken. Elk broodje moet wel de nodige tijd in de oven. Dan kun je 20 vrijwilligers hebben, maar de oven gaat echt niet sneller bakken.’

Uiteindelijk hebben ze met een team van 19 vrijwilligers op zondag 9 mei 290 ontbijtjes mogen klaarmaken en rond brengen. Trots zijn Jasper en Anja op alle vrijwilligers die hebben meegeholpen. Iedereen wist precies wat hij/zij moest doen en was erg enthousiast. Van elk besteld ontbijtje gaat er € 2,00 naar de actie van Jasper. Uiteindelijk komt het eindbedrag (inclusief enkele giften) van deze actie op € 620,00.

Jasper wil nog even even extra benadrukken dat hij dit wel echt een pluim waard vind. Het is lastig voor elke horeca ondernemers in deze tijd en dan zetten  we samen wel een fantastische actie op de kaart dat is voor mij toch echt goud waard.

Vorig jaar werd de actie samen opgezet met de World Servants groep Musselkanaal. Hoe en wat het volgend jaar gaat worden is nog erg onduidelijk. ‘Uiteindelijk hopen we volgend jaar weer mensen voor een heerlijke moederdagbrunch bij ons in het bedrijf te mogen ontvangen. Of en hoe we dat kunnen combineren met deze actie moeten we nog even bekijken. De ruimte hebben we nu kunnen gebruiken, omdat de zalen leeg zijn. Volgend jaar zien we wel weer’, aldus de eigenaresse van De Schaapsberg.

RTV1 sprak Jasper afgelopen zaterdag toen hij met de laatste voorbereidingen bezig geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-