Direct naar de inhoud.

Besmettingen in Veendam nemen toe, Borger-Odoorn slechts één

  • door:
  • op:

In de gemeente Veendam zijn de besmettingen met het coronavirus sinds vrijdagochtend fors toegenomen. Gisteren waren er 3 nieuwe besmettingen nu zijn dat er 17. In de gemeente Borger-Odoorn was slecht 1 besmetting en in Stadskanaal 7. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM zaterdagmiddag bekend maakte. 

Waar de cijfers in Borger – Odoorn daalde (van 5 naar 1) en in Stadskanaal licht steeg (van 6 naar 7) namen de cijfers in Veendam dus enorm toe. Dit kan met de storing van gisteren te maken hebben. Door een verminderde testcapaciteit in de laboratoria gaf de GGD al aan dat de uitslagen van vrijdag nog de komende dagen verwerkt zouden gaan worden.  Er waren in de drie gemeentes geen sterfgevallen of nieuwe ziekenhuisopnames door het het coronavirus.

Landelijk

Landelijk werden er in het afgelopen etmaal 11.036 personen positief getest. Dit aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 9.902,14 staat. In de ziekenhuizen werden 50 nieuwe patiënten opgenomen, 5 personen waren opgenomen op de Intensive Care. In totaal liggen er nu 284 personen in het ziekenhuis, dit zijn er 19 meer in vergelijking met vrijdag, waarvan er 77 op de IC liggen. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-