Direct naar de inhoud.

Museum Goedewaagen zoekt ‘dringend’ vrijwilligers

  • door:
  • op:
In verband met een verbouwingsuitbreiding van het Keramisch Museum Goedewaagen direct na de zomervakantie, maar ook wegens een aantal ziektegevallen in het bestaande museumteam zoekt het Nieuw-Buiner museum meerdere nieuwe medewerkers.
Het museum is zelfs dringend op zoek naar een all-round technicus voor tentoonstellingsopbouw, elektronica en timmer- en schilderwerk. Voor de museumbalie en geplande eigen museumwinkel wil het museum dagelijks gaan werken met twee medewerkers. De museumbalie en museumwinkel met de eigen boekhandel en keramiekedities wordt in het kader van de voorgenomen verbouwing verplaatst naar een ander deel van het voorgebouw aan de Glaslaan.
Het is verder de bedoeling dat de ver van het museum verwijderde schilderzaal van de aardewerkfabriek Royal Goedewaagen te bezoeken. Zo kan er op een vast moment op de dag een plateelschilderdemonstratie aangeboden worden. Museumcoördinator Friggo Visser hoopt dat oud-personeelsleden van de fabriek, maar ook artistiek aangelegde Kanaalstrekers zich willen aanmelden. Uiteraard wordt een scholingsprogramma aangeboden.
Voor het door COVID-19 stilgelegde onderwijsprogramma waarbij klassen van een basisschool zelf miniaturen konden komen schilderen, zijn ook begeleiders nodig. En tenslotte zoekt het museum rondleiders voor speciale, thematische museumlessen. Oud-onderwijskrachten, bij voorkeur geboren vertellers, zegt Visser, zijn gewenst om bij topstukken in de inmiddels sinds 2015 verdrievoudigde museumcollectie een verhaal te vertellen.
De Stichting Keramisch Museum Goedewaagen mag dan vanwege haar unieke collectie bezoekers uit binnen- en buitenland trekken, het museum krijgt geen exploitatiesubsidie. Van een betaling van een salaris kan daarom geen sprake zijn. Voor de nieuwe medewerkers is het daarom inzet om maximaal één dagdeel in de week beschikbaar te zijn. Keramiekliefhebbers kunnen zich melden via mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal