Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Merville Vloo uit Borger zet internationale voetbalcarrière voort in VS

F: Rutger Breider/RTV1

Merville Vloo uit Borger gaat na vijf jaar voetballen bij het Duitse SV Meppen vanaf aankomend seizoen voetballen in de Verenigde Staten. De voetbalclub UMobile in de staat Alabama wordt de nieuwe club voor de Borgerse. Alabama ligt in het zuiden van de VS. Het contract is voor één seizoen, maar een tweede seizoen kan eer nog aan vast gemaakt worden. Aankomende vrijdag vertrekt ze al. Het was het juiste moment om van club te veranderen geeft Vloo aan bij RTV1.

Merville studeert nog aan de Johan Cruijf Academie in Groningen, maar voor achterstanden heeft ze niks te vrezen. ‘Je gaat daar ook gewoon naar school. Ik ga daar mijn Minor volgen van de Johan Cruijf Academie.’

Het niveau bij de Amerikaanse club ligt erg hoog. ‘Ze doen mee om de nationals, dus je reist door heel Amerika.’ Op de vraag of we het kunnen vergelijken met de Nederlandse Eredivisie is ze stellig. ‘In Amerika zijn ze een stukje verder, dus dat wordt zeker ook aanpoten voor mij.’

Familie en vriendinnen waren niet verrast over de nieuwe club, maar hadden ook wel verwacht dat Vloo eerst haar studie af zou maken in Groningen. ‘Papa en mama waren natuurlijk heel enthousiast en al mijn vriendinnen ook. Die zeggen ‘volg je dromen.” Haar ouders en vriendinnen kunnen wel alle wedstrijden volgen. Het wordt namelijk uitgezonden op de voetbalzender ESPN.

De Borgerse heeft een duidelijk toekomstbeeld voor de aankomende jaren. ‘Ik hoop dat ik heel veel minuten mag maken in Amerika.’ Vloo is er van overtuigd dat dat goed moet komen. ‘We spelen namelijk twee wedstrijden per week.’ Ook kijkt ze alweer naar andere clubs om te voetballen. ‘Wellicht komt er nog een club uit Engeland en wie weet de oranjeleeuwinnen. Dat is uiteindelijk het doel.’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.